Untuk silaturahim, silakan "like" fanspage FB kami, atau ikuti @denikurnia76, atau Silakan kirim artikel anda ke fadlirobi@gmail.com

www.diaf.web.id

Contoh Pidato Bahasa Sunda

Diterbitkan Oleh Diaf Edukasi


Ada beberapa sahabat yang meminta untuk ditayangkan contoh pidato bahasa sunda. Postingan sederhana kali ini tentang contoh pidato bahasa sunda. Selamat membaca !


Assalamu'alaikum we. wb.
Sampurasun !
Langkung tipayun urang panjatkeun puji sinareng syukur ka Ilahiirobbi kalayan hidayah sareng inayahna, urang sadaya tiasa kempel dina ieu tempat kalawan dina kayaan sehat walafiat.

Rerencangan anu ku simkuring dipikahormat !
Dina ieu waktos, simkuring bade nerangkeun  kumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Janten, urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak nyalira pikeun urang sadaya tiasa ngajaga tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna di kawitan ti ayeuna.
Dina salah sahiji hadits diterangkeun…
“Annadhofatu minal iiman”
Nu hartosna : “Kabersihan teh sabagian tina Iman”

Tina hadits eta, urang tangtu tos ngartos maksad sareng tujuannana, nyaeta urang teh umat muslim anu ngagaduhan iman dina jero hate urang. Upami urang sadaya iman ka Allah, berarti urang kudu bersih atanapi suci tina sagala kokotor boh hadas alit atawa hadas ageung, nu nyebabkeun urang teu suci. Bersih eta sadaya teh nu didasarkeun tina bersihna jeung sucina urang sareng lingkungan di sakitar urang. Kabersihan sakola oge kudu urang jaga. Urang kudu mikacinta kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.
Kabersihan teh aya marupi-rupi macemna, nyaeta aya bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Tah, urang kudu janten jalmi anu kaasup kana jalma anu bersih sadayana. Allohumma, amien… Hayu urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kasaean urang sadaya sangkan tiasa leuwih getol kana ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.
Rerencangan sadaya anu dipihurmat.
Cekap sakitu sim kuring nyanggakeun pihatur, pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna atanapi kecap anu kirang merenah larapna, mugi kersa ngahapunten.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Annisa Pramuditha
SD Negeri Mande 03

Artikel yang berhubungan :



Comments
6 Comments
aku zahrah said...

thanks ya, atas postingnya. berguna banget lho

Deni Kurnia said...

Nuhun Neng Komentarnya, jangan lupa " Like" baleatikan di FB

Nabilah Rosana said...

thanks.. Sangat membantu skali..!!

Deni Kurnia said...

Makasih atas kunjungannya

My Story said...

maaf sedikit masukan, untuk "annadzofatu minal iman" itu bukan hadits tetapi semacam kata2 mutiara dari perkataan ulama. kalau hadits itu yang "Ath-thohuuru syat'rul iiman" :) terimakasih

Deni Kurnia said...

syukron ikhwan/akhwat atas koreksinya.....